Radimo za Vas  od 11. svibnja 2003.  (Since May 11, 2003)

Zadnja popuna podataka: 24. svibnja 2018.  godine (Last Refresh): May 24, 2018)

 
Za učenike i roditelje 8. razreda

https://www.srednja.hr/srednja-kalkulator/

Upis željene srednje škole nerijetko zadaje glavobolju kako učenicima, tako i njihovim roditeljima. S ciljem olakšanja tog procesa, portal Srednja.hr prije nekoliko je godina pokrenula „Kalkulator bodova za upis u srednju školu“. Ove godine, uz potporu Hrvatske zajednice županija, „Kalkulator bodova“ dobio je novo, redizajnirano ruho te nudi dodatne mogućnosti osmašima prilikom izračuna bodova. 

Projekt 'Go-Car-Go' devetu godinu za redom promovirala je Strojna škola Šolskog centra Ptuj. Radi se o izradi ekstramobila na zadanu šasiju - podvozje. Ovaj inovativni učenički uradak sadrži dio obavezne opreme poput letvice volana, kotača i kočnica, a sve ostalo stvar je mašte i sposobnosti ekipe.

Prije čest godina priključila se prva škola iz Hrvatske – I. OŠ iz Čakovca, a školske 204./15. godine priključila se Osnovna škola Hodošan s vozilom RCC (Red Cross Car) čije je dijelove za prvu pomoć opremilo Gradsko društvo Crvenoga križa Čakovec. OŠ Hodošan u međuvremenu je izradila Pink Car i Mraz Car.
Ravnatelj OŠ Hodošan Ivan Barić prepoznao je ovaj projekt kao jedan od najboljih načina za razvoj tehničkih znanja i sposobnosti učenika te za profesionalnu orijentaciju učenika viših razreda. Značajna je i suradnja unutar školskih predmeta, učeničkih interesnih grupa i donatora materijala. Razni susreti i doživljaji upotpunjuju ovu slobodnu aktivnost. Dolaskom hrvatskih ekipa ovo je preraslo u međunarodni projekt pa je u svrhu promocije projekta, OŠ Hodošan organizirala Prvi susret i natjecanje ekstramobila na kojem su sudjelovale škole nositeljice ove aktivnosti: Strojna škola Školskog centra Ptuj, I. OŠ Čakovec, OŠ Vinica i OŠ Hodošan. Novi hrvatski susret organizirala je !. OŠ Čakovec.

Bili smo i na 9. srečanju. Ekipa OŠ Hodošan predstavila je vozilo Eko Car (Eco Car) za čiju je izradu materijal i poslove zavarivanja pružila naša tvrtka Tehnix  iz Donjeg Kraljevca. Natjecanje u brzoj slalom vožnji, veleslamom vožnji i ocjenjivanju provela je četveročlana ekipa učenika 8. razreda koju vodi mentor Kristijan Ovčarić.

Natjecanje je bilo puno provjerenih trikova za zabavu sudionika, a učenici OŠ Hodošan po drugi put  dali su i javnu priredbu. Na početku završne dodjele priznanja i nagrada u auli Šolskog centra Ptuj nastupili su članovi školskog zbora koje je pripremila učiteljica Andrea Feher. Zbrašice 4.h razreda odrecitirale su i svoje radove. Idejnom začetniku projekta Stanku Kostanjevcu ravnatelj OŠ Hodošan je uručio i poseban poklon - rad djelatnice škole Ljubice Ilijaš.

Ekipa je ove godine osvojila 3. mjesto u kategoriji Glasovanje gostujućih ekip i priznanje za Odlično konstrukciju avtozabojnika (karoserije). Ostali pratitelji bili su pedagoginja Jelena Sobočan Tkalčec i nezaobilazna desna ruka cijelog projekta Tomislav Sabol.
U sljedećih 5 dana većina ekstramobila. pa tako i naš, bila je izložena u ptujskom Nakupovalnem centru QLANDIJA.

 

Link službenog natjecanja:

http://www.scptuj.si/index.php?option=com_content&task=view&id=114&Itemid=139

Link naše stranice  natjecanja:

Go-Car-Go

Emisija na HRT u utorak,  22. svibnja u 9,42

U petak, 18. svibnja, na Međunarodni dan muzeja, Muzej Međimurja Čakovec organizirao je tradicionalnu muzejsku priredbu – Mali školski kustosi.

Priredba je bila održana u Muzejskom informativnom centru u Čakovcu (MMČ).

Ove godine za najboljeg malog školskog kustosa natjecale su se tri osnovne škole: OŠ Sveta Marija; OŠ Jože Horvata Kotoriba te OŠ Hodošan.

Našu školu predstavljala je grupa od pet učenika: OŠ Hodošan

Nakon zasjedanja Povjerenstva donijeta je odluka o prvom, drugom i trećem mjestu
Učenica 6. razreda OŠ Hodošan osvojila je 2. mjesto.

Vjerni pratitelji našeg portala već su primijetili da se polako uklanjaju mnogi sadržaji koji nisu u skladu s dolazećom Uredbom o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka koja stupa na snagu u svibnju 2018. godine.

Dokument koji je ugledao svijetlo dana 27. travnja 2016. godine pod punim nazivom UREDBA (EU) 2016/679 EUROPSKOG PARLAMENTA I VIJEĆA o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te o stavljanju izvan snage Direktive 95/46/EZ (Opća uredba o zaštiti podataka), predmet je rasprava više od osam mjeseci.

 

Osnovna škola Hodošan usklađuje svoje javno djelovanje s Uredbom

Uredba o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka (Opća uredba o zaštiti podataka) predstavlja bitan napredak u području zaštite osobnih podataka.

Tehnološkim razvojem i novim načinima obrade osobnih podataka, postalo je nužno donošenje novog instrumenta koji će osigurati zaštitu prava i temeljnih sloboda pojedinaca u vezi s obradom njihovih osobnih podataka. Također, Općom uredbom se osigurava ujednačeno i jednoobrazno postupanje nadzornih tijela za zaštitu osobnih podataka, što će imati za posljedicu jednostavniju i jednaku zaštitu prava svih pojedinaca u Europskoj uniji. 

Općom uredbom o zaštiti podataka uvode se nove i pojednostavljuju se neke već postojeće definicije, određuju biometrijski i genetski podaci, preciznije opisuju postojeći pojmovi, jačaju prava ispitanika te se smanjuju i pojednostavljuju pojedine administrativne obveze voditelja zbirke osobnih podataka, jačaju nadzorne ovlasti te mogućnost izricanja kazni od strane tijela za zaštitu osobnih podataka.

Uz navedenu Opću uredbu, sastavni dio usvojenog zakonodavnog paketa je i Direktiva o zaštiti pojedinaca pri obradi osobnih podataka od strane nadležnih tijela u svrhe sprečavanja, istrage, otkrivanja ili progona kaznenih djela ili izvršavanja kaznenih sankcija i o slobodnom kretanju takvih podataka.

Tom će se Direktivom ujednačiti zaštita osobnih podataka koje obrađuju pravosudna i policijska tijela u državama članicama Europske unije.

Rasprave više nema - mnogi će požaliti za našim uzornim stranicama o radu i povijesti ove 185 godina stare organizirane odgojno - obrazovne ustanove.

Bili smo u prvom redu informativni i ažurni, sretni što možemo prikazati naše učenike u svakodnevnom učenju i igri biranim riječima, pravim reportažama, vijestima, izvješćima, a sve popraćeno nizovima fotografija.

Nadalje ćemo ostati informativni i ažurni, ali uz opise aktivnosti bit će fotografije na kojima neće biti naši učenici ili će biti snimke iz kutova koji ne otkrivaju lica učenika.

Iako imamo potpise roditelja da kontrolirano uz dolje navedeni okvir objavljujemo dio podataka o učenicima, od sada ćemo postupati drugačije.

Pozivamo također roditelje, djelatnike naše Škole, učenike i prijatelje da izbjegavaju izradu, širenje i bilo kakvo objavljivanje podataka o našim učenicima.

 

Zaštita osobnih podataka ustavna je kategorija kojima je svakom građaninu u okviru zaštite ljudskih prava i temeljnih sloboda zajamčena zaštita osobnih podataka, njihove sigurnosti i tajnosti, a bez privole ispitanika osobni podaci mogu se prikupljati, obrađivati i koristiti samo  uz uvjete određene zakonom (Članak 7. Zakona o zaštiti osobnih podataka NN, br.103./03.). Za sve objavljeno na stranicama Škole imamo pismenu suglasnost roditelja. Ukoliko se na stranicama objavi nešto što roditelji ne žele ili nije u skladu sa zakonskim odredbama, treba se odmah obratiti Školi pismenom izjavom ili usmenom zamolbom.

 

sve do konačnog upisa