5. listopada 2023. realizirana terenska nastava učenika 3. i 4. razreda u Zagreb

Sistematski pregled i cijepljenje učenika osmih razreda
9. listopada 2023.
Književnica Melita Rundek dijelila mnoštvo petica
20. listopada 2023.

5. listopada 2023. realizirana terenska nastava učenika 3. i 4. razreda u Zagreb

Za učenike trećih i četvrtih razreda naše škole redovito se organizira terenska nastava u naš glavni grad.

Na Dan učitelja i ove su godine imali priliku u pratnji svojih učiteljica Suzane, Ljiljane, Ane i Katarine razgledati Zagreb i upoznati kulturne i povijesne znamenitosti na interaktivan način –  koristeći tablete. U pratnji vodiča Marka i Ivana bilo je zanimljivo otputovati u prošlost Zagreba uz pomoć proširene i  virtualne stvarnosti. Slušali su zanimljive priče iz prošlosti, rješavali kvizove i provjeravali svoje znanje. Naučili su puno o prošlosti Zagreba: o Kaptolu, Manduševcu, kuli Lotrščak, katedrali, Gornjem gradu, crkvi sv. Marka,  Hrvatskom saboru, Gričkom topu, Kamenitim vratima, Krvavom mostu…

Prolazeći Ilicom uputili su se u Muzej iluzija. Doživjeli su kako im prijatelj pred očima raste ili se smanjuje, izgubili su se u beskonačnosti sobe. Vidjeli su kako poslužiti nečiju glavu na pladnju te se konačno popeti na strop. Smijeh, rumena i ozarena lica bila su dokaz njihovog dobrog raspoloženja.

Panoramskom vožnjom stigli su na HRT. Uz stručno vodstvo upoznali su povijest televizije, vidjeli prve kamere, razgledali prostore gdje se emitiraju Vijesti, Potjera, The Voice, Dobro jutro, Hrvatska i mnoge druge emisije. U četiri velike zgrade radi oko 2500 zaposlenika.

Umorni, ali puni dojmova u povratku su se okrijepili u McDonald’su i sretno se vratili kući.