Drugi Međunarodni hostong GO-GAR-GO + Projekt

Obilježen ”St. Patrick’s Day” u Područnoj školi Sveti Juraj u Trnju.
18. ožujka 2022.
Biosigurnost i biozaštita
22. ožujka 2022.

Drugi Međunarodni hostong GO-GAR-GO + Projekt

Održan je dvodnevni 2. radni sastanak projekta Go-Car-Go + u Osnovnoj školi Matija Gubec u Tavankutu, Srbija (Vojvodina), na kojem je sudjelovalo 9 partnera iz 4 zemlje. Sastanku je nazočio i tim učenika i mentora OŠ Hodošan, zajedno s ostalim slovenskim i austrijskim partnerima pod vodstvom Školskog centra Ptuj.

Tim iz Hodošana bio je u sastavu: mentor Kristijan Ovčarić i učenici Nika Granatir, Sofia Pandur i Borna Levačić. Kao posebno gost skupu je nazočio i bivši ravnatelj OŠ Hodošan, također sumentor u višegodišnjim aktivnostima vezanim iz konstrukciju extramobila.

Sastanak je uključivao prezentaciju trenutnog stanja projektnih partnera i koordinaciju za završetak ovog vrlo zanimljivog projekta. U sklopu projekta svaki od partnera izrađuje električno vozilo za koje dobiva šasiju i pogon.

Škola u Tavankutu pokazala se kao izvrsni domaćin. Tijekom susreta pobrinuli su se za prezentaciju škole, svojih običaja i obilazak mjesta gdje su sudionici posjetili mjesnu galeriju, crkvu i seoski turizam. U školi je organizirano nekoliko praktičnih radionica u školi, posebno izrade predmet i ukrasa od slame. U večernjim satima pripremljen je  zabavni program.

Drugi dan svi sudionici posjetili su grad Suboticu, razgledali njegove znamenitosti i posebno se zadržali u Tehničkoj školi Ivana Sarica.

Najveća vrijednost posjete bilo je okupljanje djece iz četiri zemlje. Stoga je opraštanje od novostečenih prijatelja bilo je teško i emotivno. Mentor Ovčarić je domaćinima u ime OŠ Hodošan uručio  simbolični poklon i zahvalio im na gostoprimstvu.

Sljedeći susret bit će u travnju u Austriji, a završit će u svibnju u Ptuju u Sloveniji prezentacijom i natjecanjem extramobila.

Fotogalerija: