Naši učenici sudjelovali su u projektu Read your way to better English

„Golubica: Čudesna priča“ za najuspješnije učenike naše škole
18. lipnja 2024.
Spelling Bee
26. lipnja 2024.

Naši učenici sudjelovali su u projektu Read your way to better English

Učenici naše škole s mentorima Denisom Kirićem i Sandrom Balent drugu godinu zaredom  bili su sudionici projekta Read your way to better English.

Projekt je pokrenula Mia Mandić iz izdavačke kuće Profil Klett u šk. god. 2022./23. u Međimurskoj i Varaždinskoj županiji, a ove je godine proširen i na veći dio Hrvatske. Sudjelovanjem u projektu  učenici su na deset mjeseci dobili pristup Oxfordovoj digitalnoj knjižnici s više od 720 knjiga na engleskom jeziku. Kodove za pristup knjižnici financirala je Međimurska županija, stoga je korištenje knjižnice za učenike bilo u potpunosti besplatno. Učenici su istraživali knjižnicu i marljivo čitali te sudjelovali u raznim radionicama, uglavnom na satima dodatne nastave Engleskog jezika. Završetak projekta i ove je godine obilježen online kvizom, koji je sastavila i vodila poznata lovkinja televizijskog kviza „Potjera“ Morana Zibar, održanim u srijedu 12. lipnja 2024. U kvizu je sudjelovalo tristotinjak učenika od petog do osmog razreda iz cijele Hrvatske, od čega i šest učenika naše škole – Matej Blagus, Noa Ivković, Leon Čavlek, Eva Bukal, Nikola Kovač i Lili Strahija. Kviz je bio vrlo dinamičan i zabavan za sve sudionike.

Nadamo se da će se projekt nastaviti te da će pristup besplatnim knjigama na engleskom jeziku biti omogućen i budućim generacijama osnovnoškolaca Hrvatske.