Obilježeni Dani hrvatskog jezika

St. Patrick’s Day Fun
22. ožujka 2023.
„Zelenom čistkom“ za čišći okoliš
29. ožujka 2023.

Obilježeni Dani hrvatskog jezika

Svake se godine od 11. do 17. ožujka 2023. godine različitim aktivnostima diljem naše zemlje obilježavaju Dani hrvatskog jezika. Dugogodišnji projekt „Po njemu si sve što jesi“  učiteljica Hrvatskog jezika naše škole posvećen Danima hrvatskog jezika i ove se godine uspješno provodi. Glavna je ovogodišnja aktivnost bio kviz znanja.

Prije kviza učenici Dramske družine pokazali su nam kakvo bogatstvo predstavljaju naša narječja te koliko zabavne mogu biti situacije kada pričamo na narječju s nekim tko ga ne razumije.

Potom su učenici svoje poznavanje hrvatskog jezika odmjerili u nekoliko kategorija – gramatika, pravopis i povijest jezika. Radili su u tri skupine: Latiničari, Glagoljaši i Ćiriličari. Njihove rezultate pratilo je tročlano povjerenstvo: učiteljice Ksenija Vugrinec Krumpić, Sandra Premuš-Lepen i Mirjana Štrok. Voditeljica kviza bila je učiteljica Željka Podgorelec koja je sve okupljene podsjetila zašto se obilježavaju Dani hrvatskog jezika te učenicima naglasila da se hrvatski jezik voli znanjem. Na pitanja su s velikim zanimanjem odgovarali i učenici te učiteljice, pedagoginja i ravnatelj koji su bili u publici, ponosni na svoje poznavanje jezika i njegovih pravila.

Na kraju smo imali dvije pobjedničke ekipe s istim brojem bodova. Svi su natjecatelji bili nagrađeni slatkim nagradama – čokoladicama i zadovoljstvom svojim znanjem.