OŠ Hodošan partner u Erasmus+ KA2 projektu Go-Car-Go PLUS

Europski tjedan programiranja
8. studenoga 2021.
Učenici naše škole obilježili Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje
18. studenoga 2021.

OŠ Hodošan partner u Erasmus+ KA2 projektu Go-Car-Go PLUS

Naša škola od ove godine po prvi puta sudjeluje u Erasmus+ KA2 projektu pod nazivom Go-Car-Go PLUS. Riječ je o jednogodišnjem projektu u sklopu kojeg će učenici izrađivati ekstramobil na zadanu šasiju (podvozje). Projekt je nastavak projekta Go-Car-Go autora  Stanka Kostanjevca iz Šolskog centra Ptuj dok su u našoj školi za projekt bili zaslužni mentori Kristijan Ovčarić i Ivan Barić te sumentori Marko Krhač, Nenad  Kipke i Tomislav Sabol. Nositelj projekta ove godine je Školski centar Ptuj na čelu s ravnateljicom Anjom Jesenek Grašič. Oni će izraditi šasiju ekstramobila, BFI Burgenland iz Austrije električni pogon, a učenici partnerskih osnovnih škola će na te već izrađene dijelove izraditi nadogradnju. Na kraju projekta održat će se  natjecanje i smotra u kojem će se učenici svojim vozilima natjecati u različitim kategorijama i disciplinama.

U Donjem Kraljevcu 10. studenoga 2021. u prostorijama poduzeća Tehnix d.o.o. održan je prvi radni sastanak svih partnera projekta. Sudjelovali su nositelji projekta Šolski center Ptuj (Slovenija) te ostali partneri iz Slovenije (OŠ Sveti Tomaž, OŠ dr. Ljudevit Pivak, OŠ Hajdina, OŠ Olge Meglič, OŠ Destrnik – Trnovska Vas,) Srbije (OŠ Matija Gubec), Austrije (BFI Burgenland), a iz Hrvatske OŠ Hodošan.

Našu školu su na sastanku predstavljali ravnatelj Damir Kovačić, učitelj Tehničke kulture Kristijan Ovčarić, učitelj Engleskog jezika Denis Kirić te školski domar Tomislav Sabol.

Nakon sastanka svi prisutni posjetili su OŠ Hodošan te Riznicu Međimurja i Razvojno – edukacijski centar za metalsku industriju Metalsku jezgru u Čakovcu.

Slijede radni sastanci u Austriji i Srbiji, dok će se smotra i natjecanje održati 18. svibnja 2022. godine u Ptuju.