Sportsko-obrazovno druženje udruge Eko Prode iz Hodošana i Osnovne škole Hodošan

Mia Sabol osvojila medalje na međunarodnom karate turniru
29. rujna 2021.
Posjet skloništu „Prijatelji životinja“ u Čakovcu u sklopu projekta ” I ja volontiram”
5. listopada 2021.

Sportsko-obrazovno druženje udruge Eko Prode iz Hodošana i Osnovne škole Hodošan

Jedan od posljednjih sunčanih dana ovoga rujna, učenici i učiteljice razredne nastave OŠ Hodošan iskoristili su kako bi nastavu prenijeli u prirodu, van školskih klupa.

U dobroj suradnji s lokalnom zajednicom, OŠ Hodošan i udruga Eko Prode osmislili su obrazovno sportski dan za učenike od prvog do četvrtog razreda.

Udruga Eko Prode na svojem je prekrasno uređenom terenu ugostila stotinjak učenika pripremivši poludnevno zajedničko druženje.

Mlade članice udruge pod budnim su okom svog predsjednika, gospodina Kristijana Vuka pripremile kratko predavanje o  važnosti razvrstavanja otpada. Učenici su aktivno sudjelovali i pritom upijali nova znanja. Nakon odslušanog predavanja, ekipno su odmjerili  snage igrajući eko-kviz znanja.  Okušali su se i u praktičnom dijelu, u kojem su razvrstavali otpad u pripadajuće spremnike. Pobjednik je bila ona ekipa koja je ispravno i najbrže razvrstala zadani otpad (1.mjesto osvojila je ekipa matične škole Hodošan, 2. mjesto PŠ Sv. Juraj u Trnju, 3.mjesto PŠ Palinovec).

Učenici su imali prilike odslušati predavanje Policije o važnosti prijavljivanja nađenog oružja. Službenici policije pokazali su različite primjerke vatrenog oružja i strpljivo odgovarali na sva pitanja znatiželjnih učenika.

U cijeloj priči nije nedostajao ni sportski dio. Tako su se učenici natjecali u trčanju krosa. Igrali su i  igru graničara u kojoj je pobjednik bila ekipa s najviše osvojenih bodova (1.mjesto matična škola Hodošan, 2.mjesto PŠ Palinovec, 3.mjesto PŠ Sv.Juraj u Trnju).

Najzanimljivija je bila igra nošenja loptice u žlici. Tu su učenici trebali pokazati u isto vrijeme i spretnost i mirnoću ruke. Neke su loptice ispale iz žlica, ali bilo je i puno onih koje su se uspjele u žlici donijeti do cilja.

Ono što je posebno razveselilo mališane, bile su medalje i priznanja koje im je predsjednik Udruge uručio, čestitavši im na sudjelovanju i odličnim rezultatima u eko-kvizu znanja, trčanju krosa i igri graničara.

Uz fino jelo i piće proizašlo iz vrijednih ruku članova Udruge, a pripremljeno  za sve učenike i njihove učiteljice, ravnatelj OŠ Hodošan, Damir Kovačić zahvalio je udruzi Eko Prode na gostoprimstvu i odličnoj suradnji. Dogovor je da će ovakvo druženje  Udruge i Škole postati tradicionalno.