Projekt “Zasadi drvo, ne budi panj“
6. prosinca 2021.
EU Code Week 2021 u sklop nastave Engleskog jezika
9. prosinca 2021.

Svjetski dan štednje

Povodom obilježavanja Svjetskog dana štednje učenici šestih, sedmih i osmih razreda imali su različite radionice.  U niže navedenim tekstovima dali su kratkli opis, a kako je to izgledalo pogledajte u galeriji.

 

Svjetski dan štednje (6.a)

Povodom obilježavanja Svjetskog dana štednje, učenici šestih razreda morali su prikupiti informacije o proizvodima koji su im potrebni za izradu kolača po želji. Nakon toga odrediti najskuplju i najjeftiniju varijantu kolača, te komentirati tržište i cijene proizvoda koji su im potrebni i napraviti plakat ili prezentaciju na tu temu.

 Nika Naranđa,6.a

Svjetski dan štednje (7.b)

 

Naš zadatak bio je samostalno izraditi anketu kojom ćemo ispitati barem 15 osoba kroz najmanje 5 pitanja. Pitanja su morala biti smislena i jednoznačajna. Evo nekoliko primjera: Štedite li i vi novac? Kada se obilježava Svjedski dan štednje? Smatrate da se novcem može kupiti sreća? i sl.Nakon ispitivanja podatke smo morali prikazati tablično, grafom, kružnim ili linijskim grafom i sl. Zatim smo analizirali podatke i izvukli zaključke. Prikupljene podatke mogli smo prikazati pomoću plakata, prezentacije, filma itd.

Nera Košak 7.b

Svjetski dan štednje (8.h)

Mi smo učenici osmog razreda Osnovne škole Hodošan i naš je zadatak bio izraditi plakat ili prezentaciju kojima bismo potaknuli ostale učenike na štednju i obilježili Svjetski dan štednje. Morali smo se poigrati i na dan postati mala turistička agencija te osmisliti i napisati plan izleta. Svaki učenik odabrao je mjesto koje bismo posjetili te kazališta, muzeje… koje bismo obišli. Na kraju smo odabrali vrstu prijevoza te smo izračunali ukupnu cijenu izleta (sa prijevozom i ulaznicama) za svakog učenika uz uvrštene popuste koje bismo kao grupa mogli ostvariti te tako uštedjeti novac. Bilo je vrlo zabavno i poučno raditi ovaj projekt te smo se odlično zabavili i naučili štedjeti.

Sofia Pandur,8.h