Terenska nastava RN – Čakovec

Nagrađeni mentori za natjecanja i smotre u šk.god. 2019./20., 2020./21.
12. listopada 2021.
Ivan Vlahek i Sven Čavlek nagrađeni na „AI School Challenge“
18. listopada 2021.

Terenska nastava RN – Čakovec

Učenici RN OŠ Hodošan u pratnji svojih razrednica bili su 14. listopada 2021. na terenskoj nastavi u Čakovcu. Odmah po dolasku 1. i 2. razredi posjetili su i razgledali Dječji odjel Knjižnice “Nikola Zrinski” Čakovec, a nakon toga su im se priključili i učenici 3. i 4. razreda te svi zajedno pogledali predstavu Hrvatskog centra ASSITEJ u izvođenju Gradskog kazališta Sisak pod nazivom „Doktor Svelječić“. Predstava je učenicima bila zanimljiva i duhovita sa edukativnim sadržajem.

Poslije predstave 3. i 4. razredi razgledali su muzej nematerijalne baštine „Riznica Međimurja“ te dijelom upoznali povijesno blago i tradicijske vrijednosti međimurskog kraja. Razgledavajući muzej uz stručno vodstvo učenici su sa velikim zanimanjem pratili izlaganja, slušali o običajima, baštini, pažljivo promatrali i pitali sve što ih je zanimalo. Najveće veselje i oduševljenje je bilo u igraonici muzeja. Tamo su se učenici mogli obući u jednog od članova plemićke obitelji Zrinski, mačevati, nacrtati svog „pozoja“, a ljubitelji tehnologije mogli su u kinetičkom pijesku izgraditi dvorac.

Ostalo slobodno vrijeme provelo se u razgledavanju grada, a nije izostala ni igra i druženje. Puni dojmova učenici su se sretno vratili kući, razigrani i veseli što su konačno mogli zajedno nekamo otputovati te uživo razgledati i upoznati neke kulturne objekte zavičaja u kojima još nisu bili.