Učenici predmetne nastave na integriranom danu učili o snažnim ženama

Županijsko natjecanje iz biologije
17. ožujka 2023.
Županijsko natjecanje iz tehničke kulture
18. ožujka 2023.

Učenici predmetne nastave na integriranom danu učili o snažnim ženama

Svake godine 8. ožujka obilježava se Međunarodni dan žena. Taj dan slave se mnoga dostignuća pripadnica ženskog spola, ističe se ravnopravnost žena i muškaraca.

U našoj smo školi integriranim danom Fierce women imali namjeru podsjetiti svoje učenike na mnoge žene koje su se istaknule u nastojanju da ljudi budu ravnopravni, da žene zaslužuju u društvu ista prava, da su mnoge svojim sposobnostima i dostignućima zavrijedile biti među najboljima.

Učiteljice Željka Tot, Sandra Balent, Mirjana Štrok, Sandra Premuš-Lepen, Jasminka Horvat, Andreja Ščapec, Ksenija Vugrinec Krumpić, Karla Mikec i Željka Podgorelec za svoje su učenike pripremile predavanja i radionice o mnogim uspješnim i važnim ženama: Kseniji Vrbanić, Rosi Parks, Ivani Brlić-Mažuranić, Ameliji Earhart, Adi Lovelace, Tini Turner, Majki Terezi, Clari Zetkin i Vesni Parun.

Učenici su s velikim zanimanjem pratili predavanja na kojima su se nekih činjenica prisjetili, no i mnogo novog naučili. Poseban trud uložili su na radionicama. Jedan dio svojih radova izložili su u holu škole.

Ovim aktivnostima nastoje se učenicima usaditi životne vrijednosti – poštovanje i uvažavanje žena.