Upis za školsku 2021./22. godinu

Plan upisa za školsku 2021./22. godinu

Izrazi koji se u ovom dokumentu koriste za osobe u muškom rodu su neutralni i odnose se na muške i ženske osobe.

(Obavijest 19.3.2021.)

Roditeljski sastanak “PREDUPIS”

Roditeljski sastanak vezan uz upise u 1. razred osnovne škole održat će se 23. ožujka 2021. u 16.30 sati.

(Obavijest 01.02.2021.)

Dokumenti:

________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Upisi učenika 1. razreda u Osnovnu školu Hodošan

(Obavijest 14.7.2020.)


Poštovani roditelji,
Ove godine zbog poznate nam corona situacije nismo bili u mogućnosti organizirati upise u našoj školi, gdje se budući prvašići upoznaju međusobno i s učiteljicama. Djeca su testirana od strane školske liječnice i pedagoginje te su od jeseni polaznici OŠ Hodošan. Sve informacije vezane uz radne materijale naći ćete na web stranici naše Škole. Budućim prvašićima želimo da dugo toplo ljeto provedu u neopterećenoj igri, bez brige na umu!


(Obavijest 22.5.2020.)

Poštovani roditelji,

pedagoginja će započeti testiranja budućih polaznika 1.razreda od ponedjeljka, 25.svibnja 2020.godine. Svu djecu koja će od ponedjeljka polaziti vrtić u sklopu OŠ Hodošan pedagoginja će testirati u sklopu radnog dana (kao što je i dogovoreno na roditeljskom sastanku), roditelji ne trebaju biti u pratnji. Roditelji djece polaznika drugih vrtića neka kontaktiraju pedagoginju na školski telefon 040/679-451, od ponedjeljka 25.5.2020., te dogovore termin dolaska na testiranje. Dijete dolazi sa svojom vlastitom olovkom u pratnji jednog roditelja (koji čeka ispred ili u predvorju Škole), koristi se dezinficijens, održava se fizička udaljenost. U slučaju bolesti testiranje se odgađa do nekog drugog termina.

Od školske godine 2020./2021. organizira se izborni predmet informatike. Razmislite želite li da Vaše dijete pohađa izborni predmet informatike u 1.razredu (2 sata tjedno u sklopu rasporeda) a izjavu ćete potpisati u Školi ili će vam biti dostavljena u vrtić.


Poštovani roditelji/staratelji,

11.5.2020. nastavljamo s pregledima za procjenu psihofizičkog stanja djece obveznika za upis u prvi razred osnovne škole.

Pregledi su prilagođeni trenutnoj epidemiološkoj situaciji i preporučenom načinu rada.

Radi dogovora o terminu dolaska i uputa o načinu provedbe pregleda kontaktirat će Vas  medicinska sestra.

Pregledavat će se samo djeca koja nemaju povišenu tjelesnu temperaturu niti respiratorne tegobe (šmrcanje, kašalj, kratkoća daha). Roditelj/staratelj u pratnji također ne smije imati povišenu temperaturu ni respiratorne tegobe.

Molimo da  na pregled dođete točno na zakazani termin. U pratnji djeteta može biti samo 1 osoba (roditelj ili staratelj). Preporučamo da nosite zaštitnu masku. Dijete ne nosi masku.

Popunjavanje zubne putovnice kod stomatologa te vađenje krvi i urina neće se provoditi do daljnjega.

Izabranim liječnicima obiteljske medicine i pedijatrima ne treba ići radi popunjavanja upitnog listića.

Na pregled preporučamo donijeti otpusna pisma, medicinske nalaze ako dijete boluje od neke kronične bolesti, nalaze logopeda i/ili psihologa te ako ima Rješenje o tjelesnom oštećenju. Svakako donijeti na uvid cjepnu iskaznicu.

Prije ulaska u čekaonicu školske medicine djetetu i pratnji biti će beskontaktno  izmjerena tjelesna temperatura te u slučaju povišene tjelesne temperature neće biti primljeni na pregled.

Roditelj će prije pregleda ispuniti Izjavu o riziku od zaraze SARS-CoV-2.

Ukoliko želite promjenu termina ili ne možete doći na pregled na dogovoreni termin molimo da nas kontaktirate telefonom ili na mail adrese:

Marija Ivanović, dr.med., specijalist školske medicine 

GSM: 098 90 95 951
e-mail: 
marija.ivanovic@zzjz-ck.hr

Slađana Mumlek Kornet, bacc.med.techn.
TEL: 
040 386 836
GSM: 
098 921 83 30
e-mail: 
sladjana.mumlek@zzjz-ck.hr

Pedagoginja  moli roditelje da prate stranicu Škole (čekaju se upute HZJZ i MZO), telefonski će kontaktirati roditelje i dogovoriti termin dolaska djeteta u pratnji jednog od roditelja na testiranje u Oš Hodošan.

Rbr. Datum i vrijeme Planirana aktivnost / dokumenti upisa /pozivi za upis
1.   prosinac – siječanj Prikupljanje podataka za upis – zasad imamo 17 učenika u Matičnoj školi, 4 učenika u PŠ Juraj i 8 učenika u PŠ Palinovec. Broj će biti ispravljen nakon predupisa u ožujku
2. siječanj 2020. Donosimo Plan upisa prema mjestu stanovanja za cijelu Međimursku županiju i  kompletnu mrežu škola za upise u Međimurskoj županiji
3. veljača 2020. Donosimo Raspored utvrđivanja psihofizičkog stanja obveznika upisa u 1. razred prema mjestu stanovanja za cijelu Međimursku županiju
4.  4. ožujka 2020. u 16,30 (srijeda) Roditeljski sastanak (predupis) prema Rasporedu predupisa u Međimurskoj županiji –  za roditelje budućih 1. razreda (predupis) – na dnevnom redu je predavanje pedagoginje.

Na sastanku će roditelji predati popunjene dokumente koje će primiti s pozivom i primiti gotov Plan početka utvrđivanja psihofizičkog stanja djece.

Na sastanak se dolazi bez budućih učenika.