Obilježavanje Svjetskog dana životinja

Vijeće učenika naše škole održalo radni sastanak u izletištu Zelengaj
30. listopada 2022.
#CodeWeek 2022. u našoj školi
3. studenoga 2022.

Obilježavanje Svjetskog dana životinja

Povodom Svjetskog dana životinja koji se obilježava svake godine 4. listopada, učenici OŠ Hodošan kroz mjesec listopad prikupljali su donacije u vidu deka, starih ručnika i hrane za potrebe Skloništa za životinje “PRIJATELJI” u Čakovcu. U tu svrhu polaznici grupe Ja volonitiram i Mladi biolozi  posjetili su ove subote Sklonište i družili se s slatkim čupavcima.

Sklonište za životinje napuštenim, bolesnim i zlostavljanim životinjama (psima) otvorilo je svoja vrata  2001. godine, a od tad predano štite, zbrinjavaju i udomljavaju napuštene životinje (pse) na području cijele Međimurske županije.

Njihova želja je da potaknu ljude da razmišljaju o svom odnosu prema životinjama i da se pridruže ispunjenju njihovih ciljeva, a naša želja bila je da u školi proširimo priču o činjenju dobrih djela te i druge učenike potaknemo na volonterski rad.

Nadamo se da smo usrećili barem neku njuškicu, od njih petstotinjak koji čekaju da nekome uljepšaju dom.
Zato budite i vi dio ove priče i pomozite, te pritom ne zaboravite najvažnije, „Udomi, a ne kupuj“.
Detaljne informacije kako i vi možete pomoći njuškicama pronađite na stranici https://www.prijatelji-zivotinja.org/hr/skloniste/o-nama-skloniste, na facebook stranici https://hr-hr.facebook.com/AzilPrijateljiCakovecCroatia/, a novosti možete pratiti i putem instagrama https://www.instagram.com/sklonisteprijateljicakovec/?hl=hr.

Učinimo svijet zajedno ljepšim mjestom!