#CodeWeek 2022. u našoj školi

Obilježavanje Svjetskog dana životinja
31. listopada 2022.
Halloween u našoj školi
4. studenoga 2022.

#CodeWeek 2022. u našoj školi

#CodeWeek 2022. u našoj školi

I ove godine učenice naše škole sudjelovali su u Europskom tjednu programiranja – #CodeWeek 2022. koji je trajao od 8. do 23. listopada 2022.

Europski tjedan programiranja društvena je inicijativa čiji je cilj na zabavan i angažirajući način svima približiti programiranje i digitalnu pismenost. Učenje programiranja učenicima pomaže da shvate svijet oko sebe koji se brzo mijenja, prošire svoje razumijevanje o tome kako funkcionira tehnologija te razvijaju vještine i sposobnosti kako bi istraživali nove ideje i bili inovativni.

Učenici dodatne nastave Engleskog jezika, vođeni učiteljem Denisom Kirićem, sudjelovali su u aktivnostima unplugged kodiranja. Odabrali su klasičnu priču Crvenkapice te su na engleskom jeziku planirali različite scenarije koristeći uvjetne naredbe if-then-else. Dobivenu strukturu prikazali su u online digitalnom alatu Popplet, a završena struktura moći će se koristiti kao predložak za izradu programa (npr. Scratch) te za vježbu pisanja priče na satima Engleskog jezika. Sudjelovanjem u Tjednu kodiranja učenici su razvijali ključne vještine kao što su rješavanje problema, analitičko razmišljanje i kreativnost, a ujedno su aktivno surađivali s drugim učenicima i uz sve to dobro se zabavili.

Popplet https://app.popplet.com/#/p/7209387.

Učenici predmetne nastave sudjelovali su u radionicama koje je za njih pripremila učiteljica Jasminka Horvat. Aktivnosti kojima su se bavili bile su: mob@app, Priprema, pozor, ŠIFRA! te Čovječe, mikrobitaj se!

Naši najmlađi učenici razredne nastave zabavili su se programirajući u zanimljivoj igri Run Marco (Trči Marko). Igra je osmišljena za učenje programiranja. Kroz nju i najmlađi mogu napraviti prve korake u svijetu programiranja. Učenici su vizualnim naredbama pomagali Marku da riješi postavljene zadatke i prikupi dragulje, a u radionici, točkicu po točkicu, nacrtali su svoje prve digitalne crteže u programu Pixilart. Aktivnosti je pripremila i vodila učiteljica Bojana Mihocek.

Na kraju tjedna, bogatiji za nova znanja i vještine, svi sudionici tjedna programiranja dobili su certifikate za sudjelovanje.

U galeriji fotografija pogledajte kako im je bilo.