Naša državna reprezentativka Ivana Pozderec

Dani kruha i zahvalnosti za plodove polja u PŠ Palinovec
8. listopada 2021.
Nagrađeni mentori za natjecanja i smotre u šk.god. 2019./20., 2020./21.
12. listopada 2021.

Naša državna reprezentativka Ivana Pozderec

Učenica OŠ Hodošan 7.B razreda i članica SRK Klen Sveta Marija Ivana Pozderec dokazala je da se dug  i naporan rad višestruko isplati. Ribolovom se bavi od malih nogu, stoga iza sebe ima mnogo natjecanja u sportskom ribolovu u međimurskim ligama mladeži te hrvatskim kupovima u kojima je postigla odlične rezultate kao pojedinac ali i ekipno.

Ribolovnu sezonu za 2021. g. je završila odličnim rezultatima. Ivana je lovila u kategorijama kadeta i juniora, dakle djece do 15 g. i 18 g. starosti. Da bi se plasirala sa svojom ekipom na Kup hrvatske morala je proći kvalifikacije Kupa županije, gdje je svojom ekipom osvojila 1. mjesto. Na završnici Kupa Hrvatske, koji se održavao u Rakitju na jezeru Juš, natjecale su se najbolje i najspremnije ekipe. Ekipa kadetkinja SRK Klen Svete Marije osvojila je 1. mjesto, a Ivana je postala pojedinačna pobjednica Kupa Hrvatske s dva prva mjesta. U oba dvije kategorije djevojke su dobile direktan plasman iduće godine na završnicu Kupa Hrvatske.

Dva tjedna kasnije, sredinom srpnja, sudjelovala je na Kupu Hrvatske u kategoriji juniorke (djevojke do 18 godina) koji se održavao u Banavoj Jarugi na jezeru Pakra II. Ekipa je bila odlična dva dana i postale su prvakinje Hrvatske.

Usporedno je lovila Međimursku ligu mladeži koja se odvijala 6 kola. Sa odličnim rezultatima plasirala se  na prvo mjesto i postala prvakinja Međimurske lige U-15.

Ono najteže i najzahtjevnije natjecanje je Liga mladeži HŠRS-a. Ivana se natjecala u kategoriji U-15 kroz 8 kola. Natjecanja su se održavala na najzahtjevnijim vodama u Hrvatskoj, Žabnik (stari tok Mure), Kupa Karlovac, Sava Mačkovac i Banova Jaruga na jezeru Pakra II. U ukupnom pojedinačnom poretku Ivana je osvojila 3. mjesto, osigurala svoje mjesto u Hrvatskoj reprezentaciji i time stekla pravo nastupa na Svjetskom ribolovnom prvenstvu 2022. g.  koje će se održati u Sloveniji.

To je jedan veliki uspjeh ali i san svih mladih ribolovaca.