Proljetna avantura mladih biologa

Završna konferencija i natjecanje Erasmus plus projekta GO-CAR-GO u Ptuju
20. svibnja 2022.
Firstgraders Learn English 2022
21. svibnja 2022.

Proljetna avantura mladih biologa

Jedva smo dočekali i taj dan, taj četvrtak, 19 .svibnja 2022., kada su od ranih jutarnjih sati uzbuđeno kucala srca Mladih biologa. Naša avantura započela je već u 7,00 sati ukrcavanjem u autobus na školskom dvorištu, a glavna junakinja ove prelijepe priče bila je naša omiljena učiteljica Kristina Vrabec.

Kod OŠ Orehovica pokupili smo ostatak ekipe prirodoslovaca, geografa i izviđača te uz glazbu nastavili prema Križovcu. U autobusu smo brzo sklopili nova prijateljstva i već je došlo vrijeme iskrcaja. Križovec je prekrasno malo mjesto s centrom „Med dvemi vodami“. Kroz poučnu radionicu naučili smo puno novoga o nacionalnim parkovima i parkovima prirode naše domovine. Iako je bilo jako zanimljivo, nestrpljivo smo čekali naše slijedeće stajalište, a to je bilo PG „Geller“ u Malom Mihaljevcu. Dočekali su nas ljubazni domaćini. Ovo je raj na Zemlji! Prekrasna priroda, svježi zrak, cvrkut ptica, sunčeve zrake….samo su jedan od razloga naše sreće i zadovoljstva. Nakon što su nas upoznali sa zanimljivim programom, organizatori su nas podijelili u četiri skupine. Igre mogu početi: „Hulahop“, „Međimurska štikla“, „Igri sa crijepovima“ i naravno, nogomet! Ubrzo je uslijedila potraga za blagom. Kao najvještiji tragatelj u ovoj avanturističkoj igri pokazala se moja skupina. I konačno, kao šećer na kraju, došlo je vrijeme za vožnju kvadovima. Uživali smo u vrludavoj vožnji po brežuljkastom kraju, a adrenalin je porastao pri svakom pojačanom stisku gasa našeg predobrog domaćina. Iz ovog fantastičnog sna, probudio nas je primamljivi miris ukusnog roštilja. Da, vrijeme je za ručak. Domaćin se pobrinuo da ne odemo gladni pa nam je spremio najfiniji roštilj. Najbolja ekipa u ukupnom zbroju bodova u igrama bila je nagrađena medaljama. Prije konačnog ukrcaja u autobuse pogledali smo spomenik prirode „Bedekovićeve grabe“, podsjetili se gradiva iz prirode o zaštićenim livadnim plavcima i biljci krvari. Pomalo umorni, krećemo prema svojim kućama. Nakon što smo iskrcali naše nove prijatelje u Orehovici, ubrzo stižemo i do Hodošana.

Ovo je bio jedan od najljepših i najuzbudljivijih, a što je najbitnije i poučnih, izleta na kojima smo bili. Pred Mladim biolozima je uskoro još jedan zanimljiv izazov, ali o tome….sve u svoje vrijeme.

Galerija: https://wakelet.com/wake/TnxfEBsyr9WYM_WSD-sac