Učenici predmetne nastave na brojnim natjecanjima

Još jedan odličan nastup učenika OŠ Hodošan u projektu Go-Car-Go
6. lipnja 2024.
Balkansko prvenstvo za mlađe uzraste
7. lipnja 2024.

Učenici predmetne nastave na brojnim natjecanjima

I ove nastavne godine mnogi naši učenici uz redovnu polazili su i dodatnu nastavu. Koliko je truda potrebno uložiti da bi se spremilo za neko natjecanje, oni najbolje znaju.

Tijekom siječnja održavala su se školska natjecanja. Najbolji učenici iz cijele županije bili su pozvani na županijsku razinu natjecanja. Bili prvi ili posljednji na županijskom natjecanju, to su najbolji učenici u našoj županiji i svi trebaju biti ponosni na sebe.

Samuel Furdi iz 8.b razreda sudjelovao je na županijskom Natjecanju iz njemačkog jezika i bio deveti. Za natjecanje ga je pripremala učiteljica Ksenija Vugrinec Krumpić.

Na županijsko Natjecanje iz fizike išle su naše osmašice Hana Branilović i Nika Naranđa. Hana je bila peta, Nika dvadeseta. Za natjecanje ih je pripremao učitelj Mihael Zelić.

Eva Bukal i Nikola Kovač, učenici 7.h razreda, sudjelovali su na županijskom Natjecanju iz engleskog jezika. Nikola je bio deseti, Eva sedamnaesta. Pripremao ih je učitelj Denis Kirić. Eva Hranjec iz 5.a i Tena Kerovec iz 8.b sudjelovale na državnom finalu Hippo Olimpijade iz engleskog jezika. Eva je bila 306., a Tena 210.

Na županijsko Natjecanje iz hrvatskog jezika trebali su ići Nikola Kovač iz 7.h i Lorena Šupljika iz 8.b. Nikola je u isto vrijeme (isti dan, isti sat) imao natjecanje iz tehničke kulture tako da je na županijsko Natjecanje iz hrvatskog jezika išla Lorena sa svojom učiteljicom Mirjanom Štrok i bila odlična peta.

Nikola Kovač vođen mentorom Kristijanom Ovčarićem na županijskom Natjecanju iz tehničke kulture bio je i ove godine najbolji, prvi.

Na županijskom Natjecanju iz biologije sudjelovali su Lorena Šupljika, Nika Naranđa, Eva Bukal, Kain Hranjec, Tena Bistrović i Nikola Kovač. Na Natjecanju iz ekologije GKP Prekom bili su Eva Bukal, Lili Strahija i Kain Hranjec. Za natjecanja ih je pripremala učiteljica Kristina Vrabec.

Na županijskom Natjecanju mladih Hrvatskog crvenog križa naši su učenici osvojili šesto mjesto. Ekipa: sedmaši Nikola Kovač i Ermin Perić, osmaši Nela Branilović, Nika Rošanić i Simon Pandur.

Velik broj učenika sudjelovao je na županijskom Natjecanju iz informatike. Erika Miklaužić (5.b), Digitalne kompetencije – 9. mjesto, Gabrijel Višnjić (6.r.), Digitalne kompetencije – 1. mjesto, Nikola Kovač (7.h), Logo – 1. mjesto, Samuel Furdi (8.b), Osnove informatike – 14. mjesto. Idemo dalje! Robotika – Croatian Makers Liga. Učenici su se natjecali u četiri kola nakon čega su u svojoj regiji Čakovec 2 osvojili 1. mjesto. Nakon toga uslijedilo je Superfinale u kojemu su se natjecali najbolji iz Hrvatske po regijama. Ukupno je bilo 32 ekipe. Naša je osvojila 22. mjesto u državi. Učenici koji su izdržali do kraja (neki su odustali tijekom godine jer im je bilo prezahtjevno) su Vita Andrašec, Leon Sabol, Fran Pozderec, Noa Ivković i Luka Čavlek, učenici 5.a razreda.

Svim učenicima, koji su sudjelovali na natjecanjima, želimo da i ubuduće budu marljivi i vrijedni, da se trude postići što više, da budu znatiželjni.

Ponosni smo na njih i sretni što imamo takve učenike.