Još jedan odličan nastup učenika OŠ Hodošan u projektu Go-Car-Go

Sedmaši na maturalcu
5. lipnja 2024.
Učenici predmetne nastave na brojnim natjecanjima
7. lipnja 2024.

Još jedan odličan nastup učenika OŠ Hodošan u projektu Go-Car-Go

Učenici naše škole pod vodstvom svog mentora Kristijana Ovčarića ostvarili su zapažen uspjeh na međunarodnom susretu u sklopu Projekta Go-Car-Go. Ovaj nesvakidašnji događaj, koji okuplja mlade inovativne umove, održan je 28. svibnja 2024. godine u Šolskom centru Ptuj i privukao je pažnju mnogih entuzijasta i stručnjaka iz područja inženjeringa i tehnologije.

Projekt Go-Car-Go osmišljen je s ciljem promoviranja STEM obrazovanja među mladima dok se još o STEM-u i nije toliko pričalo kao danas. Potičući ih na kreativno razmišljanje i praktično primjenjivanje stečenih znanja, sudionici su imali priliku predstaviti svoja inovativna rješenja u izradi svojih ekstramobila čime su pokazali svoje vještine u području dizajna i inženjeringa.

Tim osmaša OŠ Hodošan u sastavu Neven Vuk, Marko Kanižaj, Filip Tretnjak i Samuel Furdi impresionirao je inovativnim rješenjima u izradi modela minimobila.

Sve vožnje svih disciplina odvozio je učenik Sabastian Švenda, a tim je dobio priznanje za estetski izgled i finalnu nadogradnju. Osvojio je 3. mjesto u kategoriji Kombinacija koja objedinjuje slalom, veleslalom, brzinu i međusobno ocjenjivanje natjecatelja.

Učenici su predstavili projekt koji je pohvaljen zbog svoje inovativnosti i efikasnosti. Njihov trud prepoznali su članovi stručnog žirija koji su pohvalili tehničku izvrsnost i praktičnu izvedbu.

Tim su pratili i podržali ravnatelj Damir Kovačić i svestrani domar škole Tomislav Sabol pružajući im podršku tijekom cijelog događaja.

“Ovo iskustvo nas je naučilo važnosti timskog rada i komunikacije”, zaključio je jedan od učenika.