Učenici predmetne nastave uspješni na županijskoj razini brojnih natjecanja

Akcija skupljanja tekstila i tekstilne odjeće
18. travnja 2023.
Pokazne vježbe DVD-a Palinovec učenicima PŠ Palinovec
30. travnja 2023.

Učenici predmetne nastave uspješni na županijskoj razini brojnih natjecanja

Svaki učenik, koji se pripremao za natjecanje, i njegov mentor znaju koliko je puno truda potrebno uložiti da se postigne uspjeh na bilo kojemu natjecanju. U svojoj se školi možemo pohvaliti brojnim ovogodišnjim uspjesima na mnogim natjecanjima. Naši su učenici bili uspješni na školskim te se na županijskim razinama natjecali s ostalim učenicima Međimurske županije.

Osnovna škola Prelog 17. veljače 2023. bila je domaćin županijskog natjecanja najboljim informatičarima naše županije. Gabrijel Višnjić iz 5. b razreda u kategoriji Digitalne kompetencije (5) osvojio je 1. mjesto. Nakon potvrde službenih rezultata pozvan je na državno natjecanje na što smo posebno ponosni. Ida Babić iz 5.a osvojila je 13. mjesto u istoj kategoriji. Nikola Kovač, učenik 6.h razreda, osvojio je 1. mjesto u  kategoriji Digitalne kompetencije (6). Samuel Furdi iz 7.b osvojio je 3. mjesto u kategoriji Osnove informatike (7). Odlični su bili i naši softveraši  Ivana Pozderec (8.b) i Matija Čavlek (8.b) u kategoriji Razvoj softvera. Njihov rad Spellie bio je predložen za državno natjecanje. Osvojili su 2. mjesto. Naše odlične informatičare za natjecanje je pripremila učiteljica Jasminka Horvat.

Učenik Luka Marđetko (8.a)  sudjelovao je 17. veljače 2023. na županijskom Natjecanju iz njemačkog jezika u OŠ Vinka Žganca u Vratišincu. U kategoriji I (povratnici) osvojio je odlično 2. mjesto. Njegova mentorica bila je učiteljica Njemačkog jezika Ksenija Vugrinec Krumpić.

Na županijskom Natjecanju iz kemije 3. ožujka 2023. učenica 8.a razreda Nikolina Kramar vođena mentoricom Ivanom Strbad u školi u Svetom Martinu na Muri osvojila je 12. mjesto.

Idućeg dana 4. ožujka 2023. škola domaćin Županijskog natjecanja mladih Hrvatskog Crvenog križa bila je škola u Donjem Kraljevcu. Učiteljica Ivana Strbad za natjecanje je pripremila i ovu ekipu koju su činile: Nika Naranđa, Nikolina Kramar, Nina Horvat, Velina Šegović, Stela Krznar i Hana Branilović. Osvojile su 5. mjesto.

Za Županijsko natjecanje/izložbu radova učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna Međimurske županije učitelj Likovne kulture Ivan Mladenović pripremio je učenice 5. b razreda Hanu Zadravec, Vitu Kontrec i Loru Purić. Natjecanje se održalo 7. ožujka 2023. u Graditeljskoj školi u Čakovcu. Hana je osvojila 49. mjesto, Vita 57., a Lora 60. mjesto.

U Osnovnoj školi Ivanovec 7. ožujka 2023. na županijskom Natjecanju iz geografije učenica 6.h razreda Eva Bukal osvojila je 8. mjesto. Za natjecanje ju je pripremala učiteljica Geografije Martina Kuretić Sedlar.

Na ovogodišnjem županijskom Natjecanju iz biologije svoje su znanje pokazali Lorena Šupljika (7.b), koja je osvojila je 6. mjesto, Neven Vuk (7.a), koji je osvojio 19. mjesto, Nera Košak (8.b) osvojivši 9. mjesto, Laura Tišljarić (8.b) 13. mjesto i Dorian Čavlek (8.b) koji je osvojio 16. mjesto. Za natjecanje ih je pripremila učiteljica Prirode i Biologije Kristina Vrabec.

Za županijsko Natjecanje iz tehničke kulture učenike je pripremao učitelj Kristijan Ovčarić. Postigli su odlične rezultate!  Nikola Kovač (6.h) u kategoriji Automatika osvojio je 1. mjesto te se plasirao na državno natjecanje. U kategoriji Modelarstvo i maketarstvo  Gabrijel Višnjić (5.b) osvojio je 9., a Samuel Furdi (7.b) 6. mjesto.

U utorak 28. ožujka 2023. učenica 7.b razreda Lorena Šupljika bila je na županijskom Natjecanju iz hrvatskog jezika. Za natjecanje ju je pripremala učiteljica Mirjana Štrok. Lorena je osvojila 10. mjesto.

Malo je reći da smo ponosni na sve rezultate svojih učenika. Mentori iskazuju zadovoljstvo trudom i zalaganjem učenika koji uz redovnu nastavu dolaze na pripreme za natjecanja.

Iako brojem učenika nismo među najvećim školama, njihovim radom, sposobnostima  i znanjem sigurno smo veliki.