„Zasadi stablo, ne budi panj“

Školski projekt “Veliki za male”
24. prosinca 2022.
Mladi biolozi učili o pticama na Marini u Prelogu
18. siječnja 2023.

„Zasadi stablo, ne budi panj“

Zbog sve većih i izraženijih klimatskih promjena te sve većom potrebom da svatko od nas da osobni doprinos, polaznici Mladih biologa naše škole zajedno sa svojom učiteljicom Kristinom Vrabec već tradicionalno sudjeluju u 4. nacionalnoj kampanji sadnje stabala „Zasadi stablo, ne budi panj“.

Ove godine vođeni idejom „za svakog ponešto“ (učenike i životinjice koje borave u okolišu škole) dvorište PŠ Sveti Juraj u Trnju obogaćeno je sadnicama malina, tayberry-a, lijeske, brusnice i jošte. U svakoj akciji uvijek im pomaže naš dragi domar Tomislav Sabol. Zahvaljuju se i koordinatoricama sadnje za Međimursku županiju Kristini PongracKristini Trstenjak Šifković na odličnoj komunikaciji, podršci i radu u nastojanju da nam planet bude zeleniji.

Biljke će pratiti, obilaziti i brinuti o njima. Dali su svoj doprinos i bit će u tome dosljedni i odgovorni. Pozivaju i sve ostale da učine isto jer ako uistinu želimo očuvati naš planet ovakav kakvog ga danas poznajemo, trgnimo se iz sna i učinimo nešto jer će  sutra možda biti prekasno. Zato „Zasadi drvo, ne budi panj“!